www.hesternaaktgeboren.nl

creatief probleemoplossend denken

Als je altijd in dezelfde patronen denkt, dan verzin je nooit iets nieuws.

Gelukkig ben je hier voor de workshop Creatief Probleemoplossend Denken. In deze sessie van 3,5 uur leer je hoe jij verschillende tools en werkvormen kunt toepassen zodat je als team creatieve oplossingen kunt bedenken voor nieuwe (klant)vragen.

Je leert een onderzoekende houding aan te nemen, buiten de gebaande paden te denken, risico’s te nemen en zie je je fuck up’s als een les. Denk je nu, FAC!? Dat klopt. We gaan Fantaseren, Associëren en Combineren.

creatieve workshop

Het doel van deze sessie:

Je problem solving skills vergroten door middel van creatieve werkvormen.

Waarom moeten we dit in hemelsnaam doen, Hester. Het is toch geen creamiddag!?

Als je als als team uiteindelijk tot meer ‘out of the box’ oplossingen wilt komen voor steeds uitdagendere klantvragen of interne uitdagingen, dan moet je als ontwerper naar problemen gaan kijken. Creatief denken, anders durven kijken en experimenteren staat daarbij voorop.

Bekijk de video om te zien hoe het eraan toe gaat tijdens de workshop Creatief Probleemoplossend Denken!

Je problem solving skills vergroot je door:

✅ Het probleem of de uitdaging benoemen en begrijpen 
✅ Het aannemen van een onderzoekende houding
✅ Het formuleren en bevragen van aannames
✅ Ideeën genereren en visualiseren
Buiten de gebaande paden en out of de standaard box denken
✅ Risico’s durven nemen
✅ Je fuck-ups als les zien
✅ Een schat aan werkvormen en tips die je daarna zelf kunt blijven inzetten bij onder andere intakes, verkoopgesprekken, brainstormsessies en strategiedagen. 

Een greep uit de werkvormen die je gaat leren en toepassen:

✅ Visuele introductie
De kracht van visueel denken en storytelling

✅ Growth versus Fixed mindset
De ‘ja, maars’ en ideeënkillers tackelen

✅ Brainstorming & Mindmapping
Maar dan voor het slechtste idee OOIT

✅ 1, 2, 4 all & hitchhiking
De kracht van het individu ten opzichte van die van de groep. Ieders idee wordt gezien en gehoord zonder dat je wordt beïnvloed in je creatieve proces. Hiervoor kunnen we een case uit jullie praktijk gebruiken.

✅ If these two had a baby
Met behulp van random stimuli nieuwe verbindingen maken. Je ontwikkelt nieuwe producten of diensten of verbetert een bestaand aanbod. Inclusief Tel Sell pitch van je nieuwe product!

✅ De fuck-up award
Escaleren is ook leren. Wat ging er fout en wat kun je de volgende keer anders doen?

Hoi, ik ben Hester!
Creatief Consultant, Trainer & Ideeënmachine.

Ik kan me geen leven voorstellen zónder creativiteit. Als kind kon ik uren verdwalen in een mooie kleurplaat of knutselwerkje. Geen verrassing dat mijn carrièrepad me als Ontwerper, Art Director en Trainer uiteindelijk naar mijn eigen creatieve onderneming bracht.

De wereld verandert snel, en daarmee ook het bedrijfsleven. Waar je vroeger van 9 tot 5 je taak uitvoerde gaan we van Lean six sigma, Agile, Scrum, Visueel naar Hybride en gooien we er nog wat 21e eeuwse vaardigheden tegenaan. Conclusie: als bedrijf moet je mee veranderen, anders ben je game over. Vraag maar aan Kodak.

Als Creatief Consultant en Trainer bij De Ideeënmachine doe ik niks liever dan jou en je team helpen en motiveren om je creatieve brein te openen en in te zetten. Want geloof me; iedereen is creatief op zijn of haar eigen manier 🔥

Door op een praktische en vrolijke manier workshops over Creatief Probleemoplossend Vermogen aan te bieden help ik zo team voor team het MKB naar een meer creatieve en succesvolle toekomst. Wanneer zien we elkaar?

Mensen die je voorgingen:

Hester ziet het grotere geheel

“Wat een perfecte naam voor wat Hester kan! Je gooit er een kwartje in en er volgt een golf aan bruikbare ideeën en suggesties. Hester ziet het grotere geheel. Ze leid je niet ongewenst een bepaalde richting in maar luistert naar wat jij belangrijk vindt. Het opent nieuwe, onontdekte deuren die je verder helpen”.

Foppe Smit

3D Visualisator voor architectuur

Alsof je letterlijk woorden in een machine stopt en er een idee uitkomt.

“Ik heb met Hester een energieke 1 op 1 sessie mogen ervaren. Het mooie is dat Hester dan echt een verlengstuk wordt van mijn eigen brein en woorden. Alsof je letterlijk woorden in een machine stopt en er een idee uitkomt. Hoe gaaf is dat! En dan heeft zij ook nog eens de skills om de output grafisch weer te geven waardoor het veel meer gaat leven dan enkel platte tekst.

Verder is Hester iemand die heel goed kan intappen op je brein en feilloos aanvoelt waar de energie vooral heen mag gaan. Echt een aanrader voor mensen die allerlei losse ideeën hebben maar waarbij het echte idee maar niet concreet wordt!”

Bjorn Claassens

Coach Holistic Finance

Is het tijd dat jouw team eens goed van het pad en out of the bekende box gaat? Boek die workshop!

  • korte virtuele intake vooraf
  • inbreng van eigen cases mogelijk
  • incompany of andere inspirerende locatie
  • inclusief oefenmateriaal & naslagwerk
  • voor teams vanaf 6 personen

    €750 euro per dagdeel (3,5 uur)