creatief probleemoplossend denken

Als je altijd in dezelfde patronen denkt, dan verzin je nooit iets nieuws.

Gelukkig ben je hier voor de workshop Creatief Probleemoplossend Denken. In deze sessie van 3,5 uur leer je hoe jij verschillende tools en werkvormen kunt toepassen zodat je als team creatieve oplossingen kunt bedenken voor nieuwe (klant)vragen.

Je leert een onderzoekende houding aan te nemen, buiten de gebaande paden te denken, risico’s te nemen en zie je je fuck-up’s als een les. We gaan weg van de computer en volop Fantaseren, Associëren en Combineren.

Het doel van deze sessie:

Je problem solving skills vergroten door middel van creatieve werkvormen.

Waarom moeten we dit in hemelsnaam doen, Hester. Het is toch geen creamiddag!?

Als je als team uiteindelijk tot meer ‘out of the box’ oplossingen wilt komen voor steeds uitdagendere klantvragen of interne uitdagingen, dan moet je als ontwerper naar problemen gaan kijken. Creatief denken, anders durven kijken en experimenteren staan daarbij voorop.

Bekijk de video om te zien hoe het eraan toegaat tijdens de workshop Creatief  Denken voor teams!

Je problem solving skills vergroot je door:

✅ Het probleem of de uitdaging benoemen en begrijpen 
✅ Het aannemen van een onderzoekende houding
✅ Het formuleren en bevragen van aannames
✅ Ideeën genereren en visualiseren
✅ Buiten de gebaande paden en out of de box denken
✅ Risico’s durven nemen
✅ Je fuck-ups als les zien
✅ Een schat aan werkvormen en tips die je daarna zelf kunt blijven inzetten bij onder andere intakes, verkoopgesprekken, brainstormsessies en strategiedagen. 

Een greep uit de werkvormen die je gaat leren en toepassen:

✅ Visuele introductie
De kracht van visueel denken en storytelling

✅ Growth versus Fixed mindset
De ‘ja, maars’ en ideeënkillers tackelen

✅ Brainstorming & Mindmapping
Maar dan voor het slechtste idee OOIT

✅ 1, 2, 4 all & hitchhiking
De kracht van het individu ten opzichte van die van de groep. Ieders idee wordt gezien en gehoord zonder dat je wordt beïnvloed in je creatieve proces. Hiervoor kunnen we een case uit jullie praktijk gebruiken.

✅ If these two had a baby
Met behulp van random stimuli nieuwe verbindingen maken. Je ontwikkelt nieuwe producten of diensten of verbetert een bestaand aanbod. Inclusief Tel Sell pitch van je nieuwe product!

✅ De fuck-up award
Escaleren is ook leren. Wat ging er fout en wat kun je de volgende keer anders doen?

Hoi, ik ben Hester! Branding expert en trainer creatieve communicatie

Ik kan me geen leven voorstellen zónder creativiteit. Als kind kon ik uren verdwalen in een mooie kleurplaat of knutselwerkje. Geen verrassing dat mijn carrièrepad me als Ontwerper, Art Director en Trainer uiteindelijk naar mijn eigen creatieve onderneming bracht.

De wereld verandert snel en daarmee ook het bedrijfsleven. Waar je vroeger van 9 tot 5 je taak uitvoerde gaan we van Lean six sigma, Agile, Scrum, Visueel naar Hybride en gooien we er nog wat 21e eeuwsevaardigheden tegenaan. Conclusie: als bedrijf moet je mee veranderen, anders ben je game over. Vraag maar aan Kodak.

Als creatief ontwerper en trainer doe ik niks liever dan jou en je team helpen en motiveren om je creatieve brein te openen en in te zetten. Want geloof me: iedereen is creatief op zijn of haar eigen manier 🔥

Door op een praktische en vrolijke manier workshops over Creatief Probleemoplossend Vermogen aan te bieden help ik zo team voor team het MKB naar een meer creatieve en succesvolle toekomst. Wanneer zien we elkaar?

Deze mensen gingen je al voor:

Meer duidelijkheid en een berg nieuwe energie om te starten!

Wat een topper die Hester! Ik zat vast, wilde een bedrijf starten, maar wist niet waar ik moest beginnen of hoe ik het moest aanpakken. Zoveel ideeën gingen door mijn hoofd, waardoor er geen structuur was en er ook niets gebeurde. Na mijn 1-op-1 sessie kreeg ik duidelijkheid en een berg nieuwe energie om mee verder te gaan. Hester kon me in 2 uur goede structuur geven en laten zien waar te starten. Dit had ik echt nodig. Inmiddels is mijn bedrijf bijna online en klaar om te starten!”

Siga Honcoop

Fysiotherapeut & online recovery bij FysioSiga

Hester ziet het grotere geheel

“Wat een perfecte naam voor wat Hester kan! Je gooit er een kwartje en er volgt een golf aan bruikbare ideeën en suggesties. Hester ziet het grotere geheel. Ze leidt je niet ongewenst een bepaalde richting in, maar luistert naar wat jij belangrijk vindt. Het opent nieuwe, onontdekte deuren die je verder helpen.”

Foppe Smit

3D Visualisator voor architectuur

Als toevoeging aan je eigen ideeën of een totaal andere route voor jouw plan

“Met Hester in gesprek gaan is een feest. Ze heeft al mijn ideeën weten te ordenen, prioriteren en tot een next level te brengen in één gesprek. Hester is in staat mij vertrouwen te geven in het ontdekken van het gebied net buiten mijn comfortzone. Ze voegt iets toe aan je eigen ideeën en/of laat een totaal andere route zien die past bij mijn missie. Dankjewel Hester voor het duwtje in de rug.”

Thijs Berkers

Onderwijsverbeteraar & coach persoonlijke ontwikkeling

Alsof je letterlijk woorden in een machine stopt en er een idee uitkomt.

“Ik heb met Hester een energieke 1-op-1 sessie mogen ervaren. Het mooie is dat Hester echt een verlengstuk werd van mijn eigen brein en woorden. Alsof je letterlijk woorden in een machine stopt en er een idee uitkomt. Hoe gaaf is dat! En dan heeft zij ook nog eens de skills om de output grafisch weer te geven, waardoor het veel meer gaat leven dan enkel met een platte tekst.

Verder is Hester iemand die heel goed kan intappen op je brein en feilloos aanvoelt waar de energie vooral heen mag gaan. Echt een aanrader voor mensen die allerlei losse ideeën hebben maar waarbij het echte idee maar nooit concreet wordt!”

Bjorn Claassens

Coach Holistic Finance

Van overwhelmed naar overzicht en energie

“Mijn 1-op-1 sessie met ideeënmachine Hester was zo waardevol! Ze stelde precies de juiste vragen en luisterde heel goed, waardoor ze ideeën aan kon dragen die goed bij mij en mijn persoonlijke situatie passen. Daardoor had ik meteen weer overzicht en zin om aan de slag te gaan!”

Laura Coppens

Online Kindercoach & Digital Nomad

Is het tijd dat jouw team eens goed van het pad en out of the bekende box gaat? Boek die workshop!

  • korte virtuele intake vooraf
  • inbreng van eigen cases mogelijk
  • incompany of andere inspirerende locatie
  • inclusief oefenmateriaal & naslagwerk
  • voor teams vanaf 6 personen
  • €895 euro per dagdeel (3,5 uur)