Hoi, ik ben Hester Naaktgeboren van BORNNAKED branding + ontwerp. Als je dé naam hebt, dan moet je hem ook gebruiken. Toch?! 😎

Ik geef bedrijven visuele aantrekkingskracht. Als jouw merk bij de doelgroep meer opvalt dan dat van de concurrent, dan levert je dat meer klanten en dus meer omzet op.

Ik ga AAN van mensen met passie voor hun vak. Of je nu modeltreinen bouwt of aan het roer staat van een multinational: als je doet wat je écht leuk vindt dan word je leven leuker en daarmee de wereld een stukje mooier 🎉 Met mijn creatief talent draag ik daar heel graag aan bij.

Maar eerst even wat achtergrondinformatie, want voor de geboorte van Bornnaked, the business, moet je eerst het verhaal van de échte Naaktgeboren weten.

Schrikkeldag, korfballen & rellen bij de kerkclub

Op schrikkeldag in 1988 werd ik geboren in een dorpje in de Hoeksche Waard. Als klein meisje kon ik al uren zoet tekenen en knutselen, wat later resulteerde in mijn droombaan in de creatieve sector.

Samen met mijn jongere zusje had ik een superfijne jeugd, glansrijke korfbalcarrière (😜) en pittige discussies op de lokale kerkclub. Op de middelbare school was ik gek van het magazine Avantgarde en vroeg me af: wat moet ik doen om later zelf bij zo’n magazine te werken? In de colofon zag ik iets staan over vormgeving en art direction. Ik besloot toen: dit is het! Ik word Art Director.

Ik koos voor de studie Communication & Multimedia Design in Breda en verhuisde in het 1e jaar van mijn studie naar Breda om mezelf en ‘de grote stad’ te ontdekken. Op mijn 20e besloot ik om als grafisch ontwerper te gaan freelancen onder de naam Bornnaked (jaja). Hierdoor kon ik tijdens mijn studie grafisch bijklussen bij een kennis van mijn toenmalige schoonmoeder. Fun fact: deze kennis werd jaren later weer mijn werkgever en werd ik daadwerkelijk Art Director, bij een bureau voor visuele communicatie. 

De Ideeënmachine, het burn-outje on the side en het pad van de persoonlijke ontwikkeling

Inmiddels ben ik 35 en al heel wat jaren werkzaam in het creatieve vak. Ik heb altijd 1001 ideeën in mijn hoofd: concepten, bedrijven, ontwerpen, dromen, plannen… Dit is waarom dit vak me zo goed past en ik het zo leuk vind.

Maar ook met heel leuk werk waar je goed in bent, kun je een burn-out krijgen. Iets wat mij overkwam op mijn 27e. Ik had het niet zien aankomen, maar op een dag kón ik simpelweg niet meer. Dit was een enorm keerpunt in mijn leven en ik besloot voor het eerst te kijken en luisteren naar wat ik zelf wilde. Waar kreeg ik nu energie van en waarvan niet?

Ik versleet een aantal psychologen, deed de jaaropleiding van 365 dagen succesvol, ging het spirituele pad op van yoga tot aan edelstenen opladen in de volle maan… Leerde over de Law of Attraction bij Kim Munnecom, ging veel lezen en leren over online marketing maar ook over crypto en beleggen en rolde zo in het business coaching traject van Tineke Zwart. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in Human Design (Manifesting Generator hier 🙋‍♀️) en verslind alles van Dr. Joe Dispenza.

Deze tijd ging niet zonder slag of stoot. Ik besefte dat ik altijd al mijn creatieve energie en tijd aan anderen gaf, maar wat wilde ik nu eigenlijk zelf?

Het voelde alsof het my time to shine was, maar ik had geen idee hoe.  Maar eigenlijk lag het al die tijd al voor mijn neus. Ik zag het zelf alleen niet, want ik werd geleefd in plaats van dat ik voor mijn eigen gevoel en droom ging. 

Als een boer met kiespijn een Wim Hof-stijl ijsbad in met 365

Random facts

  • Heb een rode kater die Joep heet
  • Eet graag pannenkoeken met ketchup
  • Woonde een tijdje in Málaga & Madrid
  • Dans graag Cubaanse salsa
  • Heb zwemclub #devrijevisjes opgericht waarmee we in de winter elke zondag in een koud Bredaas meertje duiken
  • Klus met 5 vrienden aan een Marktplaatssloep (met crocs ja) en leg deze ongoing soapserie vast op instastories onder ‘Koop een boot werk je dood’

  Eigenaar van een webshop, creatief adviseur, illustrator, grafisch ontwerper, visueel notulist, trainer, workshopleider: ik deed het allemaal

  Als multipassionate is kiezen en met oogkleppen op voor één ding gaan echt een nachtmerrie. Maar zo bleek, ook voor mijn klanten. Het was ze namelijk totaal onduidelijk waar ze me voor konden bellen.

  Gelukkig groeide ik een paar ballen, ging van 4 naar 3 dagen vaste baan en zegde uiteindelijk mijn baan op. Het was nu of nooit. Heb ik er nachten van wakker gelegen? Absoluut. Won de drang naar vrijheid en het lonkende avontuur het elke keer? Ook absoluut. En hier zijn we dan: bij de wedergeboorte van Bornnaked.

  Na een tijdje als een ongeleid projectiel buitenspelen als zelfstandig ondernemer ben ik weer terug op het oude nest. Bij mijn eerste en allergrootste liefde: branding & ontwerp. Nergens voel ik me zó thuis als in Adobe illustrator. Tussen de kleuren, fonts en 1001 ongeboren mogelijkheden voor merken to be. Logo’s, huisstijlen, social media, strategie, marketingmiddelen? Dat is waar je me ‘s-nachts voor kunt mailen (mij aub nie belle, want daar houd ik niet van).

  Vrijheid, Verbinding, Plezier & Zingeving. Dat zijn mijn persoonlijke en zakelijke kernwaarden. Ik ben bloedserieus als het over mijn vak gaat, maar er mag ook gelachen worden. Liefst hard & veel. 

  Het is mijn grote missie om de wereld een stukje mooier te maken dan ik hem aantrof. Ik geef bedrijven met een missie visuele aantrekkingskracht zodat hun verhaal zo veel mogelijk mensen bereikt. 

  Of je nu toe ben aan een complete (re)branding om mij als frisse ideeëntornado door je huidige aanbod wilt laten razen: I’m here for it! De energie van mensen met een passie is zó aanstekelijk dat mijn ideeënmachine meteen op volle toeren draait. Ik kan niet wachten om je te helpen.

  Sta jij ook te popelen? Plan dan een gratis adviesgesprek in. We drinken virtueel een kopje koffie en brainstormen over jouw wilde plannen. Adios & Namasté!

  BORNNAKED branding + ontwerp
  © copyright 2024

  KVK 20147650
  BTW NL001115142B94

  Mail Hester
  Algemene voorwaarden
  Privacy verklaring